Jij bent okay!Weet je eigenlijk wel hoe okay jij bent? Jij bent zo okay dat ik dat even wil benadrukken. Nu. In dit moment. Omdat het altijd het moment nu is. Vandaar. Wat ik tegen wil zeggen is dat wat je ook denkt, wat je ook vindt, hoe jij jezelf ook leeft, weet dat jij altijd okay bent! Van oorsprong ben jij helemaal prima. Zo puur, zo eerlijk, zo zuiver. Zo ben je gemaakt. Jij met je prachtige ziel.

A REAL PITY

We zijn allemaal voortgekomen uit de bron. Dezelfde bron. Van Liefde. Van Licht. Dat is ook wat ons allemaal verbind. We zijn allemaal verbonden. In onze oorsprong. Maar dat even terzijde. Het punt is, hoe zuiver, lief, aardig puur, liefhebbend, innerlijk mooi we ook gemaakt zijn, vanuit zuivere energie, vanuit zuivere liefde, dit neemt niet weg dat we ondertussen, en wellicht ook jij, aardig de verbinding met onszelf zijn kwijtgeraakt. In een maatschappij die gedomineerd wordt door de ego(-istische) mind. Met al zijn negatieve gevoelens als angst, verdriet en die zich wentelt (of lijkt wentelen) in herhaling, koesteren en nodeloos lijden van zijn denken. Malen, herinneringen ophalen en blijven hangen… om maar wat typerende kenmerken van het ego te noemen. Omdat we onze mind vaak als uitgangspunt nemen, als leidraad in en voor ons leven, onze dagelijkse gang van bezigheden, van doen, Zijn. Maar in de verbindingen onderling zijn velen onder ons écht de verbinding met zichzelf verloren. En dat is jammer. A real pity! Want laten we eerlijk zijn als jij de verbinding met jezelf bent verloren, hoe kan jij dan in verbinding treden met anderen? Van ziel tot ziel. Let’s face this: hier draait het toch allemaal om? Connectie van ziel tot ziel!

CONNECT MET JOUW DIEPE ESSENTIE

Goed. Connectie vanuit de diepere jou naar de (diepere) ander. Hoe doe je dat nu eigenlijk? Als jij van nature niet weet wié jíj bent hoe wil je dan verbinding leggen met jezelf? Als je aanpassing, je menselijk lichaam, een vreemde is voor de ziel. Jouw liefhebbende ziel. Dat kan toch helemaal niet! Tijd voor stap één dus! Verbinding leggen met jezelf. Makkelijker gezegd dan gedaan. Dat begrijp ik ook wel. Zeker! Maar hé, been there too! Dus ik voel dat ik weet waarover ik het heb. Nou ja. Ik doe een poging! ‘Connecten’ met jezelf dus. Nou dat is eigenlijk heel simpel. Ken jij je essentie? Je authentieke jij? De jij die niet standaard doet alsof het goed gaat, een enorme berg heeft hoog te houden. Niet alleen voor zichzelf maar ook voor de buitenwereld. Je zet als het ware een maskertje op. Zodat mensen niet zien wie jíj werkelijk bent. Niet bij je innerlijke jij kunnen komen. Maar ten zeerste ook voor jezelf! Mij houd je niet voor de gek!!! Ik had geen masker… ik grossierde in betonnen muren…! Met gewapend staal erin. Kortom, zeg niet wat wéét zij er nu van! Laten we dat even helder hebben. Duidelijk. Voordat we verder gaan. Okay, jouw essentie. Prachtig mooi wat jij in huis hebt. Je bent een ware schoonheid!!! A natural beauty! Alleen zie je het zelf (misschien) niet. Tijd dus om je ogen te openen en je schillen (je masker inclusief oogschillen) te laten vallen. En te gaan pellen. Ja, ook die schillen mogen gepeld worden. Opgeruimd worden! En snel ook! Ik bedoel hiermee niet dat je proces tot zelfreflectie snel moet gaan. Nee, absoluut niet. No Way! Elke stap, elke laag die gepeld is, is er eentje. Het gaat nooit om de snelheid van je proces. Iedere stap is er eentje. Zeg nu zelf Rome is toch ook niet op één dag gebouwd. En wat voor magnifieke bouwwerk is dat. Just saying! Dus neem vooral de tijd. Voor alle schillen, lagen en muren. Goed werk kent geen tijd zeggen ze weleens. En dat is natuurlijk waar!

DISCOVER YOUR SOUL

Jij bent op ontdekkingsreis met jezelf. Je bent de uitdaging met jezelf, the life challenge, aangegaan. Hoe geweldig! I am proud of you! Echt waar. Het kan een emotionele rollercoaster zijn van jewelste. Jahaaa, ik heb er ook ingezeten. Eerlijkheidshalve gebied het mij te zeggen dat ik er nog in zit. Maar minder loopings, curves and steep hills. Ben al even onderweg. Maar dan krijg je ook wat! Als je dat maar even voorop stelt. Als doel. Op naar je authentieke jij. Jij in je meest pure en zuivere vorm. Zoals jij bedoeld bent te zijn. Vanaf het begin. Hoe je de laagjes pelt, jouw eigen Berlin wall laat vallen tussen je ego en je ziel, dat is helemaal aan jou. Ieder loopt zijn eigen proces daarin. En goed ook! Ik kan daar geen tips voor geven. Omdat ieder proces weer anders is. Wat ik wel kan zeggen is, durf het aan te gaan! Met jezelf. Ga de diepte in en ontdek steeds meer je ware aard. Het kan met momenten pijnlijk zijn, verdrietig, confronterend zijn, je kan boos worden, de hele boel bij elkaar willen gillen, slaan of whatever what. Doe dat laatste vooral niet… want dan heb je nog een procesje meer te gaan…! Geef je maar over. Laat het er maar zijn. Laat het gebeuren en vindt er niets van. VINDT ER NIETS VAN!!! Totale overgave aan je nieuwe ingeslagen paadje. Hoe kan dat nu zijn?!? Dat is heel simpel. Want hoe meer jij je overgeeft, des te makkelijker, sneller en hoe adequater jouw proces ter ontdekking van je aller eigenste ikke verloopt! En weet je… naarmate jij meer open staat voor je ziel, de essentie van wie jij bent, en dit paadje durft te bewandelen, wandelt of loopt des te meer hulp je krijgt vanuit het universum. De universal love reikt heel ver! Als het zielen, zielsevolutie en hoogst haalbare zielenpotentieel betreft. Maar dat is een ander artikel waard! Hoe meer jij ontdekt wie jij bent, de prachtige ziel ziet, die in jou huist, kan je steeds meer kijken naar jouw essentie in totaliteit. In compleetheid. En zien hoe okay jij eigenlijk bent! Na al die jaren zie je, kan je zien wie je bent, wat jij in huis hebt en wat je anderen te bieden hebt. In de ‘okayness’ van wie jij bent vindt je namelijk de bodem. De basis van je Zijn. En zodra jij jezelf ziet, kan zien met alles ‘derop en der an’, om het even ongenuanceerd te zeggen, zit in je acceptie van je Zijn. Want we blijven, jij ook wel, een ziel die gehuisvest is in een aards lichaam waarbij dus de ego lange tijd de ziel overrulede. Met alle aardse dualiteiten, variërend in een enorme range (even kort samengevat nu) alles tussen goed en kwaad in. Dat heb je voor lief te nemen. Ja, doe het nu maar. Jij hebt ook imperfecties, fouten en nare eigenschappen. Die hebben we allemaal. Niet meer of minder. Take it! Punt! Klaar! Maar het is de wijze waarop je ze leeft. Of niet.

BIG HUG!

Je bent okay met wie jij bent! Fantastisch! Well done! Mijn complimenten. Dikke knuffel. Zo, die is al binnen! Maar als we het over die knuffel hebben, ben jij eigenlijk wel lief voor jezelf??? Nee, ik bedoel niet dat je de hele boel bij elkaar shopt, alle nieuwe gadgets hebt en dat shopaholic your name is. Het is een beetje kort door het bochtje gezegd, maar je snapt zeker wat ik bedoel! Omarm jij jezelf wel in liefde? Zelf liefde heb ik het dan over. Want dat is wel essentieel hoor. Want hoe wil jij liefde leven als je jezelf nog niet eens liefde kan geven? Verbinding van ziel tot ziel, van mens tot mens, leg je namelijk in liefde, met liefde en voor de liefde. It’s as simple as that! Dus terug naar de basis dus. Jij! Naar je roots of being. The soul. Liefde voor je eigen ziel. Voor jouw bron van Zijn. Je wezen. Jezelf. Liefde leven, doet liefde geven! Altijd. Dus wentel jezelf vooral in zelf liefde. Voor respect, zelfwaarde en compassie geldt hetzelfde. Want hoe denk jij respect te krijgen als je jezelf nog niet respecteert? Een kort resumé: in respect bezie je jezelf met compassie, ken je jezelf hierdoor waarde toe en omarm je jezelf, volop, in liefde! Geweldig idee! Liefde geven aan jezelf in de ruimste zin van het woord. Zonder daarbij gelijk aan egoïsme te denken. Dat heeft er totaal niets mee van doen! En dat weet jij ook wel. Goed voor jezelf zorgen dus op alle mogelijke vlakken. Van lief voor jezelf zijn tot een frisse neus halen in de buitenlucht. Van zingen, dansen tot springen toe naar een lekker warm badje om bij te tanken. Life is gonna be better! En een stuk happier ook!

ONTSPARKLE JEZELF!

Je weet wie je bent, je bent er okay mee (dat is heel wat!) en je omringt jezelf met zelfliefde, the full package, nou dan is het moment daar om te zien wat jij kan. Wat jij kan? Jazeker, jij kán wat. Talent, gift, je unieke bijdrage aan het geheel. Name it! Om het anders te zeggen: doen waar jouw ziel van gaat sparklen! En ik bedoel niet een sparkeltje die je nauwelijks ’s ochtends het bed uitkrijgt maar een sparkle waar je u tegen zegt! Nou en of!!! Jouw innerlijke drive. Dé passie die jou doet ontvlammen. Je motiveert. Je HAPPY maakt! Zoiets dus. Zoals het proces voor ieder anders verloopt, ook de volgorde wellicht, varieert een sparkle ook van ziel tot ziel. Ga er maar vanuit dat het iets is waar jouw ziel blij van wordt. What you love to do! You do what you love! Kijk en als jij dat gaat leven, neerzet, uitdraagt en de liefde die jij anderen daarmee geeft weer anderen daarmee kan raken, motiveren en bereiken. Dan is jouw ziel uitermate blij. En niet alleen jouw soultje maar zeker het universum ook! Dat jij je talent leeft. Je hoogst haalbare zielenpotentieel. Want, universeel gezien, daar draait het allemaal om. Happy zieltjes, die evolueren in de stof, en daarmee hun happiness, liefde en bijdrage leveren aan het geheel. A big whole great plan of love. Universal unconditional love!

JOUW UNIVERSELE BIJDRAGE

Jouw bijdrage aan het geheel? Yep. Jouw bijdrage aan het geheel! We hebben allemaal een taak. In het hier en nu. Een zielsmissie. We zijn hier niet geheel vrijblijvend! Het ego denkt dat wel. En daar gaat het dus vaak mis. Allemaal worden we geboren, in de stof gezet, met een doel. Jouw contributie. Met je liefdevolle core, dat lichtpuntje wat wil ‘ontsparklen’ (en goed ook!), hier een beetje ‘eigenheimerig’ gaan lopen doen dat is, universeel gezien, nogal ongewenst namelijk. Ze houden namelijk niet van egotripperij maar van prachtige zielen potentiëlen die gewoon houden van wat ze doen! Talenten die dusdanig uniek zijn dat, niet alleen de ziel, de bezitter en de volkomenheid van Zijn er blij, zeg maar super HAPPY van worden, maar dat iedereen die aangeraakt wordt ervan gaat jubelen. De Liefde voelt. Geïnspireerd wordt. Bij zichzelf wellicht de passie ook doet ontvlammen. Nou dat is toch allemachtig prachtig! In Liefde geleefd, neergezet en doorgegeven. Hoe mooi kan het leven zijn als je jouw ziel volgt. Een ander raken waar deze geraakt mag worden! Met een loving basis als uitgangspunt die zo okay is met zichzelf en zijn/haar talent dat deze het liefst iedereen de happiness wil laten leven. Ervaren! Voelen! Dus wat let je om het proces aan te gaan met jezelf en op naar een (meer) ‘okayness’ leven! Vol passie er tegenaan te gaan!
Want even samenvattend. Jij bent Okay. Meer dan okay! Dus ga ervoor!!! To live love will give love and to give love will live love! Okay!?!

Love, Irmgard💗

 

YOU MIGHT LIKE THIS TOO!